Wat bedrijven kunnen leren van retail en de evenementenindustrie – Thomas Zwart, Capital C

Adformatie huurt ruimte bij ons in Capital C. Ik zeg expres ruimte in plaats van een kantoor, want je krijgt de hele belevenis erbij. Van de steeds weer verrassende kunst -de expo begint al in de parkeergarage- tot het restaurant, waar je je smaakpapillen prikkelt, maar ook de hele dag welkom bent om te werken, bij wijze van change of scenery. En moet je echt even je kop leegmaken, dan pak je een bank aan ’t Weesperplein, of schrijf je je artikel in Bar Lempicka om de hoek.

Ook de buurt krijg je erbij. En denk niet dat wij een rare creatieve eend in de bijt zijn. Andere office operators als Spaces, B, HNK, Tribes, WeWork of zelfs Regus zijn stuk voor stuk inspirerender om te werken dan in de doorsnee kantoortuin in een saai stuk vastgoed waar dan ook. Maak het leuk om naar werk te komen en je zal zien dat je bedrijf er wel bij vaart. Dat zie je echt wel terug in mensen hun output, in de onderlinge sfeer en in slinkend ziekteverzuim, om maar wat te noemen.

— LEES VERDER —

Wat dat betreft moet de doorsnee kantoortuinenbusiness eens kijken naar hoe men in de retailindustrie met hun ruimtes omspringt. Kijk naar shoppingmalls. Waar van alles te zien en te beleven is, waar je ook van eilandje naar eilandje hopt, overal nieuwe prikkels opdoet, waar retailers meerdere malen per jaar veranderen. Doe dat voor je huurders, met je kantorenpand zou ik zeggen. Doet wonderen!

Camper in een boerenschuur
Of kijk naar de evenementenindustrie, waar ik veel innovatie verwacht, na corona. Natuurlijk omdat ze moeten innoveren om te overleven, maar ook omdat zij als geen ander snappen hoe je ruimtes steeds weer opnieuw uitvindt. De ene keer voor de fans van een rockband, dan weer voor de aanhang van een mindfulness-guru, dan weer voor een culinair festijn van 5 dagen. Net zo makkelijk toveren zij straks hun ruimtes om tot kantoorspeeltuinen waar bedrijven bijvoorbeeld een week lang intrekken met hun mensen om er op een leuke manier een moeilijk project te tackelen. In een omgeving die helemaal past bij de merk vibes van het bedrijf. Ben je een beetje een leuke werkgever, dan doe je dat 6 tot 8 keer per jaar met je collega’s. En geef je ze daaromheen de vrijheid om zelf een mix te maken van thuiswerken, bij een office operator een desk te gebruiken, of naar kantoor te komen wanneer dat zo uitkomt. Maar maak ‘t leuk, afwisselend, creëer dan wel verrassingselementen op je werkvloer. Om de zoveel tijd andere kunst aan de muren ís al een beginnetje.

Mijn beste vriendin, vroeger mijn vrouw, heeft laatst voor een werksessie met Nationale Nederlanden haar eigen camper neergezet in een boerenschuur. Die giergeur is waarschijnlijk nooit meer uit die camper te krijgen. Reken maar dat die Zuidas-types lol gehad hebben. Die werksessie gaan ze nooit meer vergeten. Inclusief wat ze er zoal geleerd hebben. Dat staat allemaal levenslang gegrift in die hersenen van die NN’ers. Ga nou ‘ns bij jezelf na: weet jíj nog wat er op dat whiteboard stond waar je laatst naar zat te staren vanaf dat klapstoeltje in dat typische vergaderzaaltje van jullie?

Door: Thomas Zwart

Een succesvolle relatie

Een relatie werkt het best als beide partners elkaar vrijheid geven. Jij voelt je fijn als je de ruimte krijgt om te zijn wie je bent. Daarnaast speelt acceptatie een belangrijke rol. Elkaar proberen te veranderen en te hoge eisen stellen is dodelijk voor een leuke relatie. Een relatie gaat niet vanzelf, je moet liefde kunnen geven maar ook kunnen ontvangen. De balans hierin is belangrijk.

Zelf was ik ooit niet zo gelukkig in de liefde als nu. Soms moet je blijkbaar een bepaalde groei doormaken om te krijgen wat je uiteindelijk verlangt en jezelf afvragen wat een succesvolle relatie voor jou betekent. Pas nadat ik mezelf een spiegel voorhield (confronterend!) en de terugkerende patronen uit vorige relaties zag, kon ik ze doorbreken en kreeg ik waar ik al die tijd naar had gezocht.

Bij het matchen let ik onder meer op een aantal karaktereigenschappen die een belangrijke rol spelen bij het slagen van een relatie. Dit is uit onderzoek gebleken en logisch als je bedenkt dat gelijkwaardigheid de basis van een goede relatie is. Dat wil niet zeggen dat wij twee dezelfde mensen zoeken om te matchen, want ieder mens is gelukkig weer anders. Twee tegenpolen kunnen elkaar aantrekken, maar zijn nog niet per definitie een match. Het is leuk om in een ander te zien wat je zelf niet hebt, maar dat wil nog niet zeggen dat het een goede basis is voor een (langdurige) relatie.

Sterker nog, hoe meer je verschilt qua karakter hoe hoger de kans op een relatiecrisis. Om je in te kunnen leven in je partner kan het juist handig zijn als bepaalde karaktereigenschappen overeenkomen. Het is toch heerlijk als je maar een half woord nodig hebt om de ander te begrijpen? Jezelf herkennen in een ander, ook dat is liefde.

Joke Stroobach: “Een krachtig lijf is de basis voor een krachtig leven. Hoe werkt dat?”

Een krachtig lijf is de basis voor een krachtig leven. Hoe dat werkt? Kom eens in gesprek met Joke Stroobach (42), sinds mei 2020 lid van MCN. Haar energieke motivatie overtuigt je meteen. Mei 2019 opende zij de deuren van haar studio – The Power Community, voor coaching en fysieke training, aan de Keienbergweg 31 in Amsterdam Zuidoost.

“Ik begeleid mensen naar een sterk, vitaal en krachtig lijf. Hierdoor creëren zij blijvend resultaat op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest bij de overheid. De bijzondere functies binnen   Landmacht, Marechaussee en politie hebben mij op vele plekken in de wereld gebracht en geleerd onder verzwarende omstandigheden moeilijke beslissingen te nemen. In 2017 nam ik wederom een krachtige beslissing; ik nam mijn ontslag, trok de wereld in om van alles los te komen en mijn toekomst verder vorm te geven. Mijn nieuwe uitdaging kwam helder naar voren: The Power Community.

Als opgeleid crossfit level 2 trainer had ik al aardig wat jaren ervaring achter de rug en droeg ik al bij aan het fysiek verleggen van grenzen met de mensen. Binnen The Power Comunity gebeurt dit ook op mentaal vlak.

Naast personal- en small group training (max 6 personen) springt het I AM Programma er tussenuit. Daarmee leer je concrete doelen te stellen en te doen wat je moet doen om resultaat te creëren. De doelen worden gesteld binnen 4 B’s. Vaak stellen mensen doelen, maar komen niet tot de actie die het resultaat creëert. Tijdens het I AM programma krijgt men twee keer per week een functionele workout waar techniek en de vertaling naar de dagelijkse bewegingen prioriteit hebben. Het gedrag dat ze laten zien tijdens het sporten komt terug in de coaching die ze eens per week krijgen. De impact is magisch om te zien gebeuren, maar wat het belangrijkste is; het is niet een quick fix maar juist een nieuwe leefstijl.

Binnen The Power Community werken we met de 4B’s;

Body: Hoe zit je in je vel?

Beïng: Heb je rust en overzicht in alles wat je doet?

Balance: Heb je een oprechte connectie met de mensen om je heen?

Business: Wordt jouw volledig potentieel benut, sta je in je kracht?

Ik help mensen doelen te stellen binnen deze pijlers en begeleid hen naar wie ze moeten zijn om deze doelen te behalen.

De combinatie van sport en coaching is perfect!

DE 4B’S VORMEN DE BASIS VAN EEN SUCCESVOL LEVEN

Mijn doelgroep bestaat uit ondernemers en ondernemende personen. Zij versterken elkaar in deze hechte community. Juist in deze coronacrisis blijkt dit weer zo belangrijk. We zijn er voor iedereen, maar ondernemers en ambitieuze en ondernemende mensen begrijpen goed wat nodig is om doelen te behalen. Alles draait om de commitment.”

Om MCN nader kennis te laten maken met The Power Community organiseren wij op vrijdag 20 november een MCN power training special. In 1,5 uur tijd krijg jij een waardevolle training op jouw eigen niveau, inzicht in het creëren van een krachtig lijf (wat de basis is voor een krachtig leven) én je tref jouw mede MCN-leden weer, dit keer eens in een andere setting! Dit alles uiteraard conform de RIVM-richtlijnen.

Interview – Isabella Filusch

Hoe ben jij in deze branche terechtgekomen?
Ik ben voornamelijk werkzaam geweest in diverse sales functies en het continu nastreven van sales targets. Op een gegeven moment ben ik naar mijn hart gaan luisteren en heb me de vraag gesteld ‘wat ik nou echt het liefst zou willen’ en ben ik mijn passie gaan volgen. Als kind was ik al druk bezig met het heen en weer schuiven van mijn meubeltjes, het continu veranderen van mijn kamer en vond ik tekenen en knutselen het leukste wat er was.

De puzzel valt soms helemaal in elkaar….

Wat maakt jou anders dan andere interieur designers?
Wij werken altijd vanuit een conceptgedachte. Het concept is letterlijk onze bijbel hetgeen wat wij zeer nauw volgen en als basis dient voor ieder project. In ieder concept wordt naast vernieuwende creaties altijd aansluiting gezocht bij bestaande waarden en interieurstukken van een klant. Alle concepten hebben een unieke naam en een uniek verhaal, wij omschrijven cq beschrijven de gedachte en het gevoel als de storytelling rondom het concept, onze klanten herkennen zich hierin en worden vaak geraakt. Soms is het zelfs zo dat klanten geëmotioneerd raken van het verhaal wat wij voor hun hebben geschreven. Onze presentaties zijn altijd voorzien van fotorealistische weergaven van hoe het uiteindelijk gaat worden. What you see is what you get!!

Wat doet licht met iemand?
​Laten wij vooropstellen dat er geen mooier en beter licht is dan ons eigen daglicht, ook wel natuurlijk licht genoemd. Gebrek aan natuurlijk licht zorgt ervoor dat mensen zich depressief en gespannen voelen en vermoeid raken. Natuurlijk licht zorgt voor de menselijke gezondheid, comfort en tevredenheid, energiebesparing, uitzicht. Door in onze concepten licht voorop te stellen in het creëren van beleving en comfort zijn de concepten meer op maat en duurzaam qua uitwerking.

Licht en architectuur, wat is jouw visie hierop?
Licht is het fundament van elke ruimte en essentieel voor het menselijk welbevinden én het succes van menig pand of gebouw.
Wat we zien, wat we ervaren en hoe we bepaalde elementen interpreteren, wordt beïnvloed door de interactie van licht met ons en met de omgeving. Licht zorgt ervoor dat we kunnen zien, weten waar we zijn en wat er om ons heen gebeurd. Licht is de ziel van architecturaal ontwerp.

Wat vind jij het leukste aan jouw werk?
Als we mensen met een prachtig interieur- en lichtconcept gelukkig kunnen maken. De totale verassing in hun gelaat, iets waar ze zelf nooit van gedroomd hebben. En als we het dan volledig mogen realiseren en onze klanten mogen ontzorgen dan ben ik super gelukkig!!

Hoe ziet een werkweek bij jou er doorgaans uit?
Het is een constant samenspel van klantbezoeken, bedenken van interieur-en lichtconcepten, aansturen van mijn team, netwerken, organiseren en regelen. Never a dull moment maar zo divers en geweldig om te doen.

Ben jij alleen werkzaam in Nederland of werk jij ook aan projecten in het buitenland?
Nee, we beginnen steeds meer uit te breiden naar Zuid Spanje. Daar liggen enorme kansen. Recentelijk twee prachtige projecten opgeleverd in concept. In Q1 2022 zullen deze vanuit de nieuwbouw opgeleverd worden. Sinds kort ben ik een samenwerking aan gegaan met een makelaar en projectontwikkelaar die helemaal weg is van onze concepten en onze manier van werken.

Daar gaat je USP…

Sinds 1 maart ben ik lid van MCN. “Goeie timing” denk je nu waarschijnlijk. Nee, niet echt inderdaad. Ik had me net ingeschreven voor alle mooie events en toen BAM, overal de stekker eruit. Ik moet jullie eerlijk zeggen dat het voor mij als uber-sociaal mens met continue FOMO wel even een klap was. Voor de meesten natuurlijk, maar hoe makkelijk ik iedereen al klappend voor de zorg om zag schakelen naar online en thuis bleef ik maar denken; nee, ik doe hier gewoon niet aan mee. (ik heb overigens wel even staan klappen voor de zorg, maar sta nu vooral te klappen voor de ondernemers van ons land).

Ik ben er gewoon niet goed in. Ik wil je kunnen aankijken, het liefst ook even kunnen vastpakken en met al mijn enthousiasme en gebaren je overtuigen van het fantastische concept waar ik voor werk. Creative Valley is een plek waar verbinding centraal staat. Een inspirerende plek waar bijzondere ontmoetingen plaatsvinden en ideeën geboren worden. Onze gebouwen zijn zo ontworpen dat je overal, zonder dat je het door hebt met mensen in contact komt. Op de enorme trappen die je door het gebouw vindt, de verborgen zitjes, de dakterrassen en fantastische boardrooms. Hier leer je mensen kennen, inspireer je elkaar en leer je van elkaar. Creative Valley bestaat uit 2 locaties. Een op Businesspark Papendorp en een net geopende vestiging op Utrecht Centraal. Een verzamelpand waar wonen, werken en vergaderen samenkomen. De 50 bedrijven vormen een interessante community met ambitieuze ondernemers en hun werknemers. Daarnaast kunnen we de meest mooie events en meetings verzorgen in ons boutique vergaderconcept Collectiv.

Toen we een jaar geleden Creative Valley Utrecht CS opende en ik het commerciële stuk mocht gaan oppakken was ik als een kind zo blij. De bereikbaarheid, het vergaderconcept, 14 appartementen op het dak voor de expatmarkt: alles wat ik mooi vind om te verkopen in een concept. Events organiseren voor de community en ondernemers uit de stad, verbindingen leggen, het mooie vergaderconcept in de markt zetten; het ging als een lopend vuurtje. Halverwege maart werd alles anders. Onze USP is de bereikbaarheid met het OV, in de prachtige boutique – lees – kleine  vergaderruimtes kan ik opeens niet meer dan 15 mensen kwijt op 1,5 meter afstand en die 600 mensen die normaal naar Creative Valley komen om te werken hebben hun eigen full service home office opgebouwd. Onze panden waren van de een op de andere dag zo goed als leeg.

En dan begint de creativiteit. We heten niet voor niets Creative Valley! Binnen no-time hebben we samen met een van onze bewoners, Orange Films, de vergaderruimtes omgebouwd tot live stream studio’s waar je nu als bedrijf je gehele vergadering, training of event live kan streamen. De appartementen zijn te huur als “private rooftop office”, al onze medewerkers volgen trainingen van HorecaHero en Goodhabbitz, we houden online contact met de community, koken voor hulpbehoevenden in de stad en ga zo maar door…

Maar goed, deze hele crisis is gewoon k*t, ik kan de meest mooie verhalen aan vertellen en zeggen dat het wel meevalt maar dat is niet zo. Onze branche wordt enorm geraakt. We zijn keihard aan het werk om in contact te blijven met onze doelgroep: niet in de vergetelheid raken, zorgen dat je onder de aandacht blijft, omdenken en tijd investeren in zaken waar je straks profijt van hebt. Je website optimaliseren, je sales funnels bijwerken, contact houden met relaties, gekke dingen verzinnen waardoor ze straks niet meer om je heen kunnen. En dat gaat goed, we zien dat het langzaam weer iets drukker wordt, dat mensen weer vertrouwen krijgen. We hebben Creative Valley zo ingericht dat ook in de niet-normale 1,5m maatschappij iedereen zich thuis voelt en elkaar weer kan ontmoeten.

Ben je benieuwd naar Creative Valley? Stuur mij een berichtje en bekijk alvast dit filmpje! https://vimeo.com/416259684

Laten we elkaar weer ontmoeten, inspireren en samenwerken. Op gepaste afstand, maar meer verbonden dan ooit.

Anne van ’t Hoog
Commercieel Manager

After dinner dipje?

In deze column geeft MCN-lid Roos van Monsjou, Health & Wellness Coach, een praktische inside tip vanuit haar bedrijf.  Want een Healthy You = Healthy Business!

Hoe zorg je ervoor dat je na een zakenlunch/diner ‘full of energy’ blijft en niet last krijgt van de zogenaamde ‘after lunch/dinner dip’?

Picture this: je hebt net een goede zakenlunch gehad waar een mooie deal uit is gekomen. De rest van de middag heb je nog een volle agenda, dus je moet scherp blijven. Je komt terug op kantoor, de eerste call gaat nog goed, maar dan word je toch een partij moe. Gapen, lage energie… pfffff…..even liggen, riem gaatje losser, liefst op een relaxte bank en benen omhoog. Dat is wat je graag zou willen. Maar nee, dat gaat echt niet. Je sleept jezelf er doorheen, neemt nog een kop koffie of Red Bull en hoopt dat je scherp en wakker blijft.

Klinkt bekend? Waar komt dit door? En hoe dit te voorkomen?

Het komt door de combinatie van verschillende voedingsstoffen in een maaltijd, namelijk eiwitten en (zetmeelhoudende) koolhydraten. Deze voedingsstoffen hebben verschillende spijsverteringsenzymen nodig om te kunnen verteren. Stop je die samen in een maaltijd, dan heffen die elkaars werking gedeeltelijk op. Dit betekent dat er steeds meer enzymen naar je maag moeten om het toch te kunnen verteren. Dat kost energie, heel veel zelfs.

Maak het jezelf en je spijsverteringssysteem makkelijk. Let op deze voedingscombinaties! 

Dus: eiwitten met groenten OF zetmeelhoudende koolhydraten (pasta, rijst, brood, aardappelen) met groenten. Voorbeelden: hamburger zonder broodje, met sla. Ceasar Salad zonder brood en croutons. Steak zonder frites met salade. Salade met vis, kip, eieren. Omelet met groenten. Pasta met groenten.

Echter, als je een paar centimeter minder wilt, dan zou ik sowieso geen pasta eten. Maar dat is weer stof voor een volgende column! Meer weten over dit soort handige tips en tricks? Download hier mijn gratis e-book “De Onvermoeibare Ondernemer” www.roosvanmonsjou.nl

De marketing- en salesorganisatie van de toekomst

Wie dacht dat sales en marketing niet samen kunnen werken, heeft het mis. Een gestroomlijnde samenwerking tussen marketing en sales kan tot wel 26% meer omzet opleveren. Veel organisaties laten op dit gebied nog teveel kansen liggen. Dat is zonde, want een optimale samenwerking tussen deze twee afdelingen is dé manier om bedrijfsgroei mogelijk te maken.

Als ondernemer ben ik continu op zoek naar manieren om bedrijven te laten groeien. Zo kwam ik een aantal jaren geleden in aanraking met het inbound marketing principe. Leadgeneratie leek toen de formule voor succes te zijn. Hoewel het genereren van leads nog steeds een belangrijke rol speelt in de uitbreiding van het aantal klanten, weet ik inmiddels dat er meer bij komt kijken dan puur leadgeneratie.

Het genereren van grote hoeveelheden leads heeft namelijk weinig zin wanneer marketing en sales niet goed op elkaar ingespeeld zijn. Binnen mijn bedrijf Lead Today houd ik me voor een groot deel bezig met sales. In die rol heb ik bij de meest uiteenlopende organisaties mogen pitchen. Keer op keer zie ik tijdens die gesprekken dat het op de samenwerking tussen marketing en sales misloopt.

Het is natuurlijk hartstikke leuk dat marketing een stapel leads aanlevert, maar het zijn zeker niet altijd de veelbelovende klanten waar sales op hoopt. Andersom raakt marketing gefrustreerd dat sales de aangeleverde leads niet opvolgt of klaagt over de kwaliteit van de leads. Dit vraagt om gemeenschappelijke definities van de ideale klant, wederzijds begrip en een duidelijke afstemming van taken.

Als onderdeel van mijn salesteam respecteer ik de werkzaamheden van marketing en wil ik deze graag beter begrijpen. Daarom werken wij binnen Lead Today continu aan alignment. Waar komen leads vandaan, wie volgt ze op, wat gebeurt ermee en wanneer zijn ze van goede kwaliteit? Dit zijn vragen die we wekelijks met elkaar bespreken tijdens meetings.

Door inzicht in het proces te creëren ontstaat een gestroomlijnde marketing en sales funnel. Zowel marketing als sales weten precies wat hen te doen staat. Daarnaast gaan de werkzaamheden van marketing naadloos over in die van sales, zodat leads een doorlopende weg door de funnel afleggen en er geen saleskans verloren gaat.

Deze alignment van marketing en sales realiseren we niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze klanten. Hierbij proberen we marketing en sales vanuit onze expertise en ervaring te optimaliseren. Ik geloof namelijk dat er groeipotentie in iedere organisatie schuilt. Om die potentie te benutten is een transformatie van de marketing en sales aanpak nodig. Samen bouwen we de marketing- en salesorganisatie van de toekomst.

Robert de Boer
Directeur-eigenaar De Buik en Lead Today

T-shirt

Na mijn afspraak kijk ik naar de telefoon, zes gemiste oproepen en een voicemail: “Zou je z.s.m. terug kunnen bellen?”. Aan de stem hoor ik al dat het foute boel is. Het gaat om een zeer grote klant waar Itera al jaren personeel levert op het gebied van Finance en ICT. Dit soort voicemails ontvang ik een paar keer per jaar, ook deze keer bel ik direct terug.

De manager wil aan de telefoon nog niet veel kwijt. Het gaat om een van onze Java ontwikkelaars, Jaap. Het ligt niet aan het werk dat hij levert, dit is uitstekend. Als ik doorvraag krijg ik zelfs te horen dat ze in jaren niet zo’n goede ontwikkelaar gehad hebben en dat hij daarbij ook nog eens heel goed in het team past. Ik breek mijn hoofd erover maar zal pas te horen krijgen waar het aan schort als ik een paar uur later op locatie arriveer.

Daar komt het hoge woord eruit: Jaap draagt al twee weken hetzelfde T-shirt. Vreemd genoeg ruikt hij niet, maar de manager is er ook op aangesproken. Ik beloof voor een oplossing te zorgen.

Diezelfde dag nog zit ik met Jaap om tafel. Na vijf minuten hebben we de kern te pakken. Hij heeft een doos met 250 dezelfde T-shirts ontvangen als promotiemateriaal van zijn IT gebruikersgroep. Hij zet twee dozen naast elkaar, één met schone en één met gebruikte T-shirts. Eén keer per maand gaat hij naar de wasserette.

De oplossing blijkt snel gevonden. Hij krijgt nog een doos T-shirts van de IT gebruikersgroep in een andere kleur en wisselt ze af.  Uiteindelijk werkt Jaap twee jaar voor de opdrachtgever en vertrekt met een uitmuntende evaluatie.

Itera is gespecialiseerd in dienstverlening op het gebied van ICT en Finance. Bovenstaand is een  voorbeeld van wat we tegenkomen in de ICT. Maar ook Finance kent zijn eigen, specifieke uitdagingen.

Regelmatig ontvangen we kandidaten voor Finance, keurig in pak met een prachtig cv, een vlotte babbel en een mooie glimlach. Een persoon waarvan je na het gesprek denkt “die moeten we hebben, dit is een aanwinst voor het bedrijf”.  Na een positief eerste gesprek met ons, start de standaard procedure. En als we een topper te pakken hebben ,hoop ik altijd des te meer dat er niets boven water komt. In deze fase bellen we de instellingen waar de diploma’s behaald zijn, bellen we zijn referenten en sluiten af met het opvragen van een verklaring omtrent gedrag en een toetsing bij het BKR.

Achter de mooie glimlach schuilt eens in de zoveel tijd een grote teleurstelling. Het kost tegenwoordig slechts €300,- om een diploma, niet van echt te onderscheiden, te kopen op internet. Ook geven kandidaten regelmatig niet bestaande referenten op, in de hoop dat deze niet gebeld worden.  Het opvragen van een verklaring omtrent gedrag en een toetsing bij het BKR brengt in sommige gevallen eerdere veroordelingen voor fraude of torenhoge persoonlijke schulden aan het licht. Onacceptabel als je op je werk de verantwoordelijkheid krijgt over de financiën.

Hoewel bovenstaande geen dagelijkse kost is en ik altijd  teleurgesteld ben als er iets dergelijks aan het licht komt, ben ik erg blij dat we er met het team zo dicht bovenop zitten. Met onze strenge aanpak valt 99,9% van de sollicitanten die liegt door de mand. Het geeft ons het vertrouwen dat de opdrachtgever op papier krijgt waar hij om vraagt.

Dan rest ons alleen nog de uitdaging om een persoonlijke match te maken. Met 150 medewerkers in dienst is dit iedere dag weer een puzzel, waar we veel plezier in hebben!

Ruurtje de Vries
Ondernemer/investeerder: Jaru beheer