Interview – Isabella Filusch

Hoe ben jij in deze branche terechtgekomen?
Ik ben voornamelijk werkzaam geweest in diverse sales functies en het continu nastreven van sales targets. Op een gegeven moment ben ik naar mijn hart gaan luisteren en heb me de vraag gesteld ‘wat ik nou echt het liefst zou willen’ en ben ik mijn passie gaan volgen. Als kind was ik al druk bezig met het heen en weer schuiven van mijn meubeltjes, het continu veranderen van mijn kamer en vond ik tekenen en knutselen het leukste wat er was.

De puzzel valt soms helemaal in elkaar….

Wat maakt jou anders dan andere interieur designers?
Wij werken altijd vanuit een conceptgedachte. Het concept is letterlijk onze bijbel hetgeen wat wij zeer nauw volgen en als basis dient voor ieder project. In ieder concept wordt naast vernieuwende creaties altijd aansluiting gezocht bij bestaande waarden en interieurstukken van een klant. Alle concepten hebben een unieke naam en een uniek verhaal, wij omschrijven cq beschrijven de gedachte en het gevoel als de storytelling rondom het concept, onze klanten herkennen zich hierin en worden vaak geraakt. Soms is het zelfs zo dat klanten geëmotioneerd raken van het verhaal wat wij voor hun hebben geschreven. Onze presentaties zijn altijd voorzien van fotorealistische weergaven van hoe het uiteindelijk gaat worden. What you see is what you get!!

Wat doet licht met iemand?
​Laten wij vooropstellen dat er geen mooier en beter licht is dan ons eigen daglicht, ook wel natuurlijk licht genoemd. Gebrek aan natuurlijk licht zorgt ervoor dat mensen zich depressief en gespannen voelen en vermoeid raken. Natuurlijk licht zorgt voor de menselijke gezondheid, comfort en tevredenheid, energiebesparing, uitzicht. Door in onze concepten licht voorop te stellen in het creëren van beleving en comfort zijn de concepten meer op maat en duurzaam qua uitwerking.

Licht en architectuur, wat is jouw visie hierop?
Licht is het fundament van elke ruimte en essentieel voor het menselijk welbevinden én het succes van menig pand of gebouw.
Wat we zien, wat we ervaren en hoe we bepaalde elementen interpreteren, wordt beïnvloed door de interactie van licht met ons en met de omgeving. Licht zorgt ervoor dat we kunnen zien, weten waar we zijn en wat er om ons heen gebeurd. Licht is de ziel van architecturaal ontwerp.

Wat vind jij het leukste aan jouw werk?
Als we mensen met een prachtig interieur- en lichtconcept gelukkig kunnen maken. De totale verassing in hun gelaat, iets waar ze zelf nooit van gedroomd hebben. En als we het dan volledig mogen realiseren en onze klanten mogen ontzorgen dan ben ik super gelukkig!!

Hoe ziet een werkweek bij jou er doorgaans uit?
Het is een constant samenspel van klantbezoeken, bedenken van interieur-en lichtconcepten, aansturen van mijn team, netwerken, organiseren en regelen. Never a dull moment maar zo divers en geweldig om te doen.

Ben jij alleen werkzaam in Nederland of werk jij ook aan projecten in het buitenland?
Nee, we beginnen steeds meer uit te breiden naar Zuid Spanje. Daar liggen enorme kansen. Recentelijk twee prachtige projecten opgeleverd in concept. In Q1 2022 zullen deze vanuit de nieuwbouw opgeleverd worden. Sinds kort ben ik een samenwerking aan gegaan met een makelaar en projectontwikkelaar die helemaal weg is van onze concepten en onze manier van werken.

Daar gaat je USP…

Sinds 1 maart ben ik lid van MCN. “Goeie timing” denk je nu waarschijnlijk. Nee, niet echt inderdaad. Ik had me net ingeschreven voor alle

Lees meer >>