T-shirt

Na mijn afspraak kijk ik naar de telefoon, zes gemiste oproepen en een voicemail: “Zou je z.s.m. terug kunnen bellen?”. Aan de stem hoor ik al dat het foute boel is. Het gaat om een zeer grote klant waar Itera al jaren personeel levert op het gebied van Finance en ICT. Dit soort voicemails ontvang ik een paar keer per jaar, ook deze keer bel ik direct terug.

De manager wil aan de telefoon nog niet veel kwijt. Het gaat om een van onze Java ontwikkelaars, Jaap. Het ligt niet aan het werk dat hij levert, dit is uitstekend. Als ik doorvraag krijg ik zelfs te horen dat ze in jaren niet zo’n goede ontwikkelaar gehad hebben en dat hij daarbij ook nog eens heel goed in het team past. Ik breek mijn hoofd erover maar zal pas te horen krijgen waar het aan schort als ik een paar uur later op locatie arriveer.

Daar komt het hoge woord eruit: Jaap draagt al twee weken hetzelfde T-shirt. Vreemd genoeg ruikt hij niet, maar de manager is er ook op aangesproken. Ik beloof voor een oplossing te zorgen.

Diezelfde dag nog zit ik met Jaap om tafel. Na vijf minuten hebben we de kern te pakken. Hij heeft een doos met 250 dezelfde T-shirts ontvangen als promotiemateriaal van zijn IT gebruikersgroep. Hij zet twee dozen naast elkaar, één met schone en één met gebruikte T-shirts. Eén keer per maand gaat hij naar de wasserette.

De oplossing blijkt snel gevonden. Hij krijgt nog een doos T-shirts van de IT gebruikersgroep in een andere kleur en wisselt ze af.  Uiteindelijk werkt Jaap twee jaar voor de opdrachtgever en vertrekt met een uitmuntende evaluatie.

Itera is gespecialiseerd in dienstverlening op het gebied van ICT en Finance. Bovenstaand is een  voorbeeld van wat we tegenkomen in de ICT. Maar ook Finance kent zijn eigen, specifieke uitdagingen.

Regelmatig ontvangen we kandidaten voor Finance, keurig in pak met een prachtig cv, een vlotte babbel en een mooie glimlach. Een persoon waarvan je na het gesprek denkt “die moeten we hebben, dit is een aanwinst voor het bedrijf”.  Na een positief eerste gesprek met ons, start de standaard procedure. En als we een topper te pakken hebben ,hoop ik altijd des te meer dat er niets boven water komt. In deze fase bellen we de instellingen waar de diploma’s behaald zijn, bellen we zijn referenten en sluiten af met het opvragen van een verklaring omtrent gedrag en een toetsing bij het BKR.

Achter de mooie glimlach schuilt eens in de zoveel tijd een grote teleurstelling. Het kost tegenwoordig slechts €300,- om een diploma, niet van echt te onderscheiden, te kopen op internet. Ook geven kandidaten regelmatig niet bestaande referenten op, in de hoop dat deze niet gebeld worden.  Het opvragen van een verklaring omtrent gedrag en een toetsing bij het BKR brengt in sommige gevallen eerdere veroordelingen voor fraude of torenhoge persoonlijke schulden aan het licht. Onacceptabel als je op je werk de verantwoordelijkheid krijgt over de financiën.

Hoewel bovenstaande geen dagelijkse kost is en ik altijd  teleurgesteld ben als er iets dergelijks aan het licht komt, ben ik erg blij dat we er met het team zo dicht bovenop zitten. Met onze strenge aanpak valt 99,9% van de sollicitanten die liegt door de mand. Het geeft ons het vertrouwen dat de opdrachtgever op papier krijgt waar hij om vraagt.

Dan rest ons alleen nog de uitdaging om een persoonlijke match te maken. Met 150 medewerkers in dienst is dit iedere dag weer een puzzel, waar we veel plezier in hebben!

Ruurtje de Vries
Ondernemer/investeerder: Jaru beheer

Daar gaat je USP…

Sinds 1 maart ben ik lid van MCN. “Goeie timing” denk je nu waarschijnlijk. Nee, niet echt inderdaad. Ik had me net ingeschreven voor alle

Lees meer >>