2017-11-16

De Kuyper Cocktail workshop

Wat hebben wij genoten van de gastvrije ontvangst door Renée de Kuyper en Ivan Menting bij De Kuyper Royal Distillers in Schiedam. De Kuiper Royal Distillers is een familiebedrijf en daar zijn zij, met recht, ook trots op. Inmiddels maakt zelfs de 11e generatie deel uit van van deze bijzondere, internationale onderneming.

Met passion for excellence en craftmanship wordt het bedrijf geleid. De productie in eigen distilleerderij onderscheidt De Kuyper van hun concurrenten.

Ingeborg Reuser leidde ons rond, onder andere door de fabrieksstraat en vertelde bevlogen over deze bijzondere  locatie. De Kuyper Royal Distillers bevindt zich in een Rijksmonument, dat in het verleden ook het decor is geweest van diverse films. Voor onder andere Het Leven van Vincent van Gogh en De Bende van Oss werden hier opnames gemaakt.

Na de rondleiding werden wij ontvangen in de prachtige, gerenoveerde bar voor de cocktailworkshop. Na de uitleg ging iedereen zelf aan de slag en creëerden wij de heerlijkste cocktails.

Ivan Menting gaf vervolgens een indrukwekkende presentatie over de grootste transformatie ooit in 300 jaar De Kuyper Royal Distillers. In de presentatie nam Ivan ons ook mee in de wereld van de cocktails. Voor alle nieuwe en niche cocktails hebben zij een nieuw bedrijf opgericht namelijk Cooper & Barrel.
Cooper&Barrel heeft onder andere Italicus (bergamot likeur) in het assortiment. Deze en andere likeuren kun je rechtstreeks bestellen via www.cooperandbarrel.eu.

De middag werd afgesloten met een netwerkmoment en er was de mogelijkheid om vragen te stellen aan Ivan Menting en Renée de Kuyper.