MCN Club Drinks – Raymond de Looze

De MCN CLUB DRINKS waren een groot succes. Als thema voor deze Clubhouse aftrap kozen Elise Brand en Russell Melles voor ‘persoonlijke ontwikkeling’, met fCN-lid en MCN-ambassadeur Raymond de Looze als co-host. Hij schreef het succesvolle DIY Goeroe en helpt als (executive) coach en met zijn bedrijf Double-OO personen en organisaties in hun doorlopende ontwikkeling.

Het onderwerp was geen toeval omdat persoonlijke ontwikkeling nu juist één van de pijlers is waar het succes van MCN op steunt. Naast zakelijke en persoonlijke verbinding natuurlijk, via een groot aantal prachtige events. Dominique Voncken gaf een overzicht van wat de MCN-ers in 2021 kunnen verwachten.

In een heerlijke bijna-weekend sfeer ontspon zich een breed gesprek, vooral door allerlei vragen en gedachten van deelnemers die ‘on-stage’ kwamen. Leden deelden ervaringen over hoe MCN zich onderscheidt van andere business clubs. Ook ging de discussie over het verschil tussen generaties, hoe je het gat kunt dichten en hoe je als organisatie je millennials aan boord kunt houden.

En Merlin zou Merlin niet zijn als ze (als één van de deelnemers die on-stage kwam) Raymond niet had uitgedaagd om naar de kern te gaan: jouw drie beste tips voor persoonlijke ontwikkeling alsjeblieft.

Dus: Hoe je meer uit je ontwikkeling haalt?

Tip 1. Zoek het lekker zelf uit! Persoonlijke ontwikkeling doe je uiteindelijk zelf. Want alleen jij kan jouw gedachten en emoties zien. Stel je die confrontatie met die collega nou echt uit omdat je nu andere prioriteiten hebt, of zie je er eigenlijk gewoon een beetje tegenop?

Tip 2: Experimenteer. Nieuwe gedragsopties liggen buiten je comfort zone. Als je nieuwe olie voor je houten vloer koopt, smeer je het ook eerste in een hoekje achter de kast om te kijken hoe het droogt. Dus: begin klein, kijk wat er gebeurt, en accepteer dat het misschien niet direct geweldig gaat.

Tip 3. Stel vragen. Raymond daagde de luisteraars in de room nog uit met een vragen-challenge aan het einde van de sessie. In twee varianten.

  • Als je ergens in vast loopt, probeer jezelf dan eens een andere vraag te stellen, in plaats van een beter antwoord te vinden.
  • Kies de komende week twee of drie gesprekken uit waarin je alleen maar vragen stelt, vanuit oprechte nieuwsgierigheid. Niet vertellen maar vragen.